FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Vucic istovara

ЧЕТВРТАК: Јасно је ко су претенденти за највеће хероје ове ситуације. „Министри хероји“ - гласи наслов на „тиражном“ сајту чији се власник зове Веселин (али не Симоновић).

 Премијер у Коцељеви није могао да одоли, а да се лично не довати истовара хеликоптера, из кога су најпре истоварили њега, док је министар полиције у пригодној униформи заједно са полицајцима снимљен како помера неку стратешки важну грану која је пала с дрвета. То је представљено као да су министар & полицајци својеручно померили секвоју. Врсту која, истина, не успева у Лазаревцу. Није проблем што министри обилазе терен. Већ што чим виде камермана крену да физикалишу. Кад неки министар угледа лакше дете, чини се, виспрено га преузима из мајчиног наручја и приноси к себи. И објективу. Кад угледа камион одмах креће да истовара. Кад види бујицу крене да плива ко Џони Вајсмилер. Наравоученије: нема бољих физикалаца од појединих министара. Од неких нема ни бољих керамичара... Углавном, примећено је, сви знају да „пливају“ кад је најтеже.

ПЕТАК: Премијер председава проширеним седницама владе по шаблону Централних отаџбинских управа. Где се увек знало ко је главни. Ауторитативно ко наставник општетехничког образовања кад закасните на час. Данас је одржао говор после којег је мајор Гавриловић пао на друго место највећих оратора. А друг Тито на треће. Из тог говора смо закључили да у Шапцу, граду од 70.000 становника, највише недостају особе мушког пола. Те им је премијер послао пар хиљада описаних особа које су по доласку схватиле да сем њих, Шапцу недостају и џакови, песак, лопате и организатор.

СУБОТА Оправдано бесни грађани Крупња хтели су да бију министра правде. За разлику од правде, министар није ни спор, а није ни достижан. Те је успешно ескивирао крупне Крупањце. Кључно питање је, међутим - зашто у Крупањ није отишао неко други? Одговор је једноставан - свако паметан избегава дестинације где хоће да бију. Аплауз је навика.НЕДЕЉА: Цела Србија скупља помоћ за пострадале. Позната певачица лично рмбачи са паковањем пелена испред хипермаркета, а снима је фотограф и одмах поставља на Фејсбук. Изгледа да поједини имају стилисте за хуманост. Најбитније им је да буду виђени са нарамком „памперса“ у што већем тиражу. Ко вели - ако те не виде да помажеш, то ти је, буразеру, ко да ниси ни помогао. Не зна се да л’ је горе зарађивати на несрећи или на несрећи скупљати поене.

ПОНЕДЕЉАК: Пинкови новинари одлично раде свој посао. Ко би рекао да ће од Жељка Митровића да испадне Тед Тарнер, а од Пинка ЦНН. С обзиром да Жељко М. за 20 година деловања никад није показао да суштински разликује потоп од посела, ријалити шоу од реалне опасности, Цецу од „Тамаре“, треба размислити ко му је дао идеју за „си-ен-ен-изацију“ Пинка. И за делимично „прање“ у поплавама. Премијер сигурно није. То је бар јасно. Можда је човек смислио сам?

УТОРАК: Синиша Мали је назвао безобразлуком покушаје да му се неправилно растумачи изјава од петка да грађани Обреновца остану у својим кућама. Те изјаве нема чак ни на сајту Града Београда. Где је, истина, виђена у петак. Али је ту изјаву, изгледа, у међувремену однела вода. која је продрла у коаксијални кабл сајта.СРЕДА: Људи траже кривце за ову катастрофу. Не само то, чак и осумњичени траже кривце...

Извор: Данас