FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

КОПЕНХАГЕН/РАВНА ГОРА – Победница Евросонга Кончита Вурст затрпана је позивима за концерте широм Европе, а прва понуда коју је прихватила је она за наступ на следећем Равногорском сабору.

Кончита, рођена као Том Нојвирт, се одлучила на овај корак како би указала на неравноправан положај мушкараца и жена са брадом у српском друштву.

 Чула сам за дискриминацију са којом се срећу особе са брадом у Србији и да је Равна гора симбол њихове борбе за равноправност. Са радошћу сам прихватила позив Господина Вука Драшковића који ме је позвао да наступим на следећем Равногорском сабору и тако помогнем у њиховој борби за једнакост са људима без браде. Ми брадати људи и жене се срећемо са неразумевањем друштва и морамо учинити све да се то промени – рекла је Кончита.

Вук Драшковић, председник Српског покрета обнове који традиционално организује сабор на Равној гори, не крије задовољство Кончитином одлуком. Драшковић очекује да ће њена победа на Евросонгу помоћи рехабилитацији равногорског покрета.

- Није случајно да је у дану када је организован Равногорски сабор на Евровизији победила жена са брадом. Ова победа представља и победу Равне горе и политике коју је СПО годинама заступао. Сви они који су се до сада устручавали да пусте браде, сада то могу слободно да ураде. Понављам сви, сви, сви треба да пусте браде јер после овога у Европу се без браде неће моћи – одушевљено је закључио Драшковић.

(Њуз.нет)