FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Aleksandar Vucic

Председник Владе Србије Александар Вучић донео је одлуку да од почетка следеће године дан у Србији траје пола сата дуже, тако да ће трајање дана са 24 сата бити продужено на 24,5 сати.

Након померања радног времена са 8 на 7:30 и најаве да би и часови у школама могли да почињу од 7:30, премијер је отишао корак даље и решио да продуктивност грађана додатно подигне.

- Не бих сада да елаборирам шта све може да се уради за додатних пола сата, али ако ме питате да ли је то много ствари, да, то је много ствари. Морамо да научимо да је сваки минут драгоцен. Ја знам да ће ова мера наићи на отпор, али ако треба да сносим последице и преузмем одговорност да би грађанима Србије било боље, ја ћу то и учинити. Ја овде нисам због власти, нисам се родио у фотељи и желим да останем упамћен по томе што сам спровео реформе о којима остали нису смели ни да мисле – рекао је Вучић.

Аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује за Њуз да је најновија одлука премијера Србије изванредна и да ће донети велики напредак у свим сферама живота.

- Трајање дана од 24 сата је негативно наслеђе из периода када је државу водила Демократска странка. То је била једна лоша пракса за коју је крива претходна власт, којој је било битније све осим трајања дана и последица које то има на грађане и привреду ове земље. Сада ће се све променити. Запослени ће, када дођу кући, моћи пола сата дуже да сабирају износе са рачуна и планирају свој буџет од момента када потроше плату до следећег примања. Грађани који немају посао, моћи ће пола сата дуже да га траже, а млади ће моћи пола сата дуже да одсуствују од куће како би избегли досадне родитеље – закључио је Анђелковић.

Извор: Њуз