FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

                                                  

- И, ето, ја рече, што рече мој Лазо.
- И ако си рекао мој Председниче, ја нисам могао, ја немам меко срце.
 
- А, требао би мој Лазо, не могу се одлуке таквог типа доносити и преламати преко колена, не могу!

- Мој Председниче, ја сам другачије васпитан, по западњачки, мене није Шеки васпитао. Тек око економије, ту код мене нема трте мрте. Оштро и на прву лопту, само тако и никако другачије, оно што тражи ММФ је закон за мене.

- Лазо, мани Шекија, на опасном си терену.

- Извини, мој Председниче, мало сам се залетео, тако сам чуо.

- То што си чуо заборави. Него, твој програм је толико тежак и оштар у овом тренутку да га ја не бих примењивао.

- Мој Председниче, умањење пензија је краткорочна мера. Дугорочна мера  је да се пензије укину. Онај који није чувао у сламарици за старе дане, молим лепо, ко му је крив. Докле Држава, тј.Ти мој Председниче, треба да бине о онима који више не могу да раде. За њих треба увести Лапот под хитно и мирна Бачка. Мало погаче, маљ и ефикасно, баш како треба.

-Знаш Лазо, дуго сам размишљао овом твом предлогу и мислим да је сасвим у реду. То ћемо увести за неки месец само да сада премостимо ово лето и избегнемо врућу Јесен.

- Мој Председниче, смањење плата неће бити проблем и ту треба бити немилосрдан. Ја бих их укинуо бар на пола године да видимо какви би били ефекти.

- Ех, Лазо, немој тако, опет ће срце да ме штрецне, вала убиће ме ово моје меко срце!

- Ових 160000 административаца које треба отпустити треба повећати бар до 200000. да се мало сладим, која хиљада горе доле, шта фали?

- Е, то не може. Прво морамо да урадимо социјалне карте и да установимо ко је ко и ко је чији. Како да отпустимо некога са великом платом или, не дај Боже, нашег члана. Сви ти нови су наши чланови, бар неке знам лично, све добри људи.

- Мој Председниче, нисам ни мислио на наше, мислио сам на њихове.

- Е, мој Лазо, зато и треба да се напрви добар списак и картотека, зашто да наши испаштају, нека испаштају њихови.

- Мој Председниче, има њихових 200000 сигурно па и више, њих када се решимо све је наше а и наш буџет ће бити пунији. Ту треба бити тврда срца.

- Мој Лазо, и ја сам ту тврда срца, али морам да се прикажем као да сам мека срца, мало фолирања није на одмет.

- Мој Председниче, сада је све јасније, зато подносим оставку на место Министра економије, нека ти је просто, остаћу као твој саветник, доживотни.

- Хвала ти Лазо, биће ми потребна твоја помоћ, добро ми остао.

- Цмок, Цмок.....