FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Слободни српски медији су посету премијера Берлину представили као прво искрцавање човека на Венеру.

Блог уживо са историјског искрцавања Вучића у Берлин изгледао је отприлике овако:

06:30 Како би пред полетање за Берлин са БГ аеродрома избегао сусрет са Лукашенком који је управо слетео, премијер се 20 минута крио чучећи иза фикуса код табле „међународни поласци“. Тек кад је Лукашенко прошао, премијер је увидео да то није био фикус, већ да се све време чучи иза доктора Неше Стефановића. „Како личите“ - рекао је премијер Неши, двојнику свега и свачега. Лукашенко је, истина, у пролазу приметио неки фикус, али му није било јасно - откуд фикус може да носи кофере. И то Вучићеве.

08:00 Сви чланови наше делегације током полетања ћуте и сређују белешке за предстојеће историјске разговоре. „Наставниче, наставниче, Стефановић преписује“ - пожалио се неко из репног дела авиона. „Опет ти Стефановићу. Ајд сад, марш напоље, не идеш на екскурзију“ - рекао је наставник.

 08:30 Док је авион кружио над Берлином, премијер се још једанпут уверио, овај пут из птичје перспективе, да је заиста срушен Берлински зид. У гифт шопу аеродрома купио је сувенир - парчић Берлинског зида. Кришом је питао продавца: „Да ли би од ових каменчића опет могао да се склопи зид, уколико ми досади да будем европејац?“ Министар војни Гашић се већ понудио да у том случају бесплатно залепи керамичке плочице дуж целог зида.

12.00 Док се постројава почасни вод Бундсевера, премијеру стиже СМС од Веље Илића: „Јесам ти рекао да има добре буткице :))“ Премијер му одговара: „У ромингу сам, дакле, обустави поруке, штедња“.

13.00 У личном тефтеру премијера за берлинске разговоре било је наглашено: „Ако пред ручак фрау Меркел понуди дуњевачу, прави се да не пијеш“.

Седе тако канцеларка и премијер за трпезом, и ко што ред налаже, прво иде аперитив. „Може дуњевача, ракија од Дуње Мијатовић“ - рекла је фрау Меркел. „Ја не пијем“ - рекао је премијер. „Ви не пијете!?“ - узвикнула је љутито канцеларка и додала му стенограм са премијерове конференције за штампу од понедељка...

13.30 Фрау Меркел већ пола сата наглас чита Вучићеве изјаве од понедељка: „Ви сте изјавили да су против вас неолиберализам, неотуркизам, еврократи, светско јеврејство, вехабије, монархисти, ОЕБС, плебс, отправници послова, отправници возова, слободни зидари, Холивуд, ЦНН, Кофи Анан, Билдерберг група, Нова српска политичка мисао, Јово Бакић, Монти Пајтон, Бадер-Мајнхоф, Телемпромптер, Ђорђе Вукадиновић, Ментално разгибавање, Џамбо, мафија, дуњевача Мијатовић, кајсијеваче свих презимена, Кесић, Нејмар, Сорош, Сарапа, ЦИА, Ђинђић, Бред Пит, сајентолози, Шкоро, МИ 6, ванземаљци, поплаве, земљотреси... И кажете да не пијете? - бесно је упитала фрау Меркел. „Добро, може једна дуњевача. Ал’ само једна“ - процедио је премијер.

14.00 Келнер Ханс стрпљиво чека да Вучић одабере главно јело из менија. „Ја ћу шницле од сома“ - каже премијер. Ханс у блокче уписује: „Вучић, сом; Меркел, шпагете...“ Кад је уочио келнерову забелешку, премијер скаче ко опарен: „Ево, видите, не само амбасадори - и келнери су против мене!“ Меркел шапуће келнеру на уво: „Не сипајте му више ону дуњевачу.“

17.00 Премијер сабира утиске: „Дуњевача им је много љута, сом пун костију, умало се не удавих!“ Фрау Меркел је онда рекла: „А сад десерт! Кад ћете ви, Вучићу, да признате Косово?“

(Данас)