FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Ко у Београду жели да сакрије истину и братској Русији удари нови шамар? Јер, како другачије окарактерисати чињеницу да ниједан српски медиј није желео да домаћу јавност упозна са отварањем изложбе „Злочин у Одеси“, која ће трајати до 15. јуна у београдској галерији „Прогрес“?

 

У питању је изложба која сведочи о страдању руског и украјинског народа од стране фашиста у Украјини. Иако је позив упућен свим српским медијским кућама, уредништва су очигледно проценила да ово није подобна и интересантна тема у недељи када премијер Србије иде у посету Ангели Меркел. Са догађаја у Београду је извештавала и чувена телевизија „Раша Тудеј“, као и још неколико руских телевизијских станица, али не и РТС, Танјуг, Б92…

Организатори изложбе су Београдски форум за свет равноправних, Друштво српских домаћина, Клуб генерала и адмирала Србије и Покрет за Косово и Метохију. Солидаришући се са народом руским народом и саосећајући се са родбином невиних жртава које су страдале 2. маја у Одеси од стране фашиста и екстремиста, организатори изложбе истакли су да је глас истине о злочину први услов да се злочин осуди и никада не понови.

 

Изложбу је отворио Живадин Јовановић, некадашњи министар иностраних послова СРЈ, који је истакао да српски народ најбоље разуме страдање и прогоне кроз које данас пролазе Руси и Украјинци у Украјини, јер је и сам имао иста искуства.

Догађају је присуствовао Украјинац-антифашиста Олег Музика, који је преживео пожар у Дому синдиката у Одеси. Он се у свом обраћању захавалио Београду, српском народу и организаторима на одржавању изложбе и пренео своје стравично доживљено сведочанство о злочину у Одеси.

(СРБИН.ИНФО – АЛЕКСЕЈ ДИМИТРИЈЕВИЋ)