FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Ристичевић покренуо иницијативу у Скупштини против Живковићевих винограда

Маријан Ристичевић, председник скупштинског Одбора за пољопривреду, затражио је формирање посебне комисије и позвао надлежне да истраже случај винарије председника Нове странке и бившег премијера Србије Зорана Живковића.

Ристичевић је, испред скупштинског одбора, позвао надлежне органе, а посебно директора полиција Милорада Вељовића да омогуће истрагу и испитају на који начин је Живковић дошао до субвенција. Ристичевић је казао да постоје сумње да је Живковић на нелегалан начин 2007. године добио субвенције за виноград у износу од 525.000 евра. Навео је и да је Живковић поднео захтев за субвенције, 15. априла када није имао земљиште, а да је закуп за парцелу која је тада била у државном власништву, урађен тек у новембру 2007. године.

- Надлежне институције су више пута проверавале све пословне активности Зорана Живковића, од 1986. године до данас, и никада није постојао разлог за сумњу у легалност тих послова. Упркос томе, Живковић нема ништа против да се сви његови послови опет провере, наводи се у саопштењу Нове странке.

Нова странка истиче да "најмудрији човек и главни идеолог СНС-а Маријан Ристичевић последњих дана предано обавља постављени задатак – лажима дискредитује личност председника Нове странке".

- Очигледно је да Ристичевић и његови коалициони партнери стоје иза штампања летака против Живковића којима је Београд био засут у недељу, пред гостовање Живковића у "Утиску недеље". Да је господин Ристичевић најмудрији идеолог коалиције окупљене око СНС-а доказује и његово учешће у ријалити програму "Фарма", али и афера "кукуруз из робних резерви који су појели мишеви". Очигледно је да режим Ристичевић - Вучић губи нерве и лажним оптужбама прикрива сопствену неспособност која се огледа у тајним уговорима, жртвовању Обреновца, ширењу панике, хапшењу твитераша, цензури, лажним дипломама и докторатима, непостојању инвестиција, огромном буџетском дефициту, аферама око "Београда на води" и доношењу противуставних закона, наводи се у саопштењу Живковићеве странке.

"Како је Живковић постао милионер"

Плакати против председника Нове странке и бившег премијера Србије Зорана Живковића убацивани су у поштанске сандучиће и качени на аутомобилске брисаче грађана у београдској општини Раковица. Плакат је насловљен са "Како је Живковић постао милионер" а на њему је, уз текст, и слика бившег премијера како испија часу вина.

 

У непотписаном тексту тврди се да је лидер опозиционе Нове странке "користећи свој положај, добио из буџета 41 милион динара и за тај новац направио виноград у Крчедину који сад вреди 1,5 милиона евра".

Наводи се да је све то урађено на државном земљишту "које је Живковић добио у закуп по вишеструко нижој цени од тржишне".

Фотографија плаката је преко Твитера послата Живковићу:

- Где? Недостаје ми у колекцији глупости и лажи СНС-оваца..., одговорио је лидер Нове странке.

www.vesti-online.com