FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Отворено писмо Његовој Светости Патријарху Иринеју и

Епископима Српске Православне Цркве

Add a comment

 

Зоран Кецман

Три Гренд слем трофеја заредом, бациле су Новака Ђоковића поново у фокус тениског света. Уколико светски број један настави да терорише ривале и осваја највеће трофеје, једно је неминовно, постаће највећи у историји.

Add a comment

 

Мирољуб Јевтић

Исламско политичко учење кључно за разумевање питања Косова

Да ли је могуће да Американци раде у корист оних који и њима прете? Одговор је следећи: Вашингтон мисли да ће се муслимани временом вестернизовати и одбацити такву теорију

Add a comment

 

Интервју са Милом Ломпаром 

Проф. др Мило Ломпар је истакнути српски интелектуалац, историчар књижевности, филозоф и председник Задужбине Милоша Црњанског. На Филолошком факултету у Београду предаје предмете Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба. Био је генерални директор Политике а.д. у периоду 2005-2006. године и аутор је бројних књига о култури и историји српског народа, међу којима је и култно дело Дух самопорицања. Непосредни повод за овај писани интервју била је актуелна политичка ситуација у земљи, али у њему су обрађене и друге важне националне теме.

Add a comment


Министар културе Србије Владан Вукосављевић изјавио је да се ради на формирању Фонда који ће помагати да се што већи део националног блага, расутог широм света, по приватним колекцијама али и библиотекама, попут оних у Ватикану и на Харварду, врати у Србију.

Add a comment