FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed


Италија опет "против свих" - У Верони отворен други службени уред Републике Донбас

Италијанска влада је из перспективе Брисела и Вашингтона је још једном прешла "границе дозвољеног". Након што је Рим одбио да призна самопроглашеног "председника" Венезуеле Хуана Гуаидоа, из италијанске регије Венето стиже вест о отварању другог службеног уреда република Донбас у Италији.

Овај корак не долази случајно, јер су предузетници Венета, међу којима и Палмарино Цокатели, посетили Донбас 28. новембра 2016. Сада је у Верони свечано отворено друго представништво Доњецке Народне Републике (ДНР). Вијест је за ТАС потврдио лидер уреда Палмарино Цокатели. Напоменуо је да је ова институција отворена након договора са властима Доњецке Народне Републике и има дозволу мандата Министарства спољних послова Републике Италије.

"Наши задаци укључују ширење истинитих информација о ономе што се догађа у Донбас, највише вијести које службени медији и даље игноришу", казао је Цокатели, иако је за претпоставити да италијански предузетници траже и канале за пословање с богатом регијом Донбас.Цокатели је додао да је сврха уреда да привуче пажњу јавности на проблем Донбас. Подсетимо да је вд министар спољних послова самопроглашене Луганске Народне Републике, Владислав Деинего, прошлог лета најавио је отварање службеног представништва ЛНР у Италији.

"Врло смо задовољни што смо сада, када почињемо нову фазу у животу републике, отворили представништво у Месини. Надам се да је ово само почетак и да ће ваш пример следити и други представници механизама народне дипломатије који саосећају са оним што се овде догађа ", након отварања канцеларије у Месини је за РИА Новости изјавио Владислав Деинего. Према његовим речима, представништво је намењено ширењу културних и директних дипломатских веза између Италије и Луганске Народне Републике.

Раније је бивши вођа самопроглашене Доњецка Народне Републике, Александар Захарченко, указао на главне проблеме у трговини ДНР с Европом. Александар Захарченко, који је у атентату у Доњецку убијен 31. августа прошле године, два месеца раније је рекао како је логистика главни проблем трговине Доњецке Народне Републике с Европом и другим земљама. "Тргујемо са светом. Чак и са Европом. На пример, у Немачкој купујемо опрему и продајемо јој материјале. Главни проблем је логистика. Све долази до нас и од нас кроз дуге путеве,не директно ", рекао је бивши вођа ДНР. Рекао је и како ДНР такође послује с Турском, Кином, Филипинима, Бангладешом, Индијом, Пакистаном и Авганистаном. "Нема рата за посао", нагласио је Захарченко у свом последњем великом интервјуу пре атентата.

 

 

У лето 2017. је Захарченко је рекао да ДНР намерава испоручивати угаљ у Турску и европске земље. Данас би вероватно био задовољан отварањем службеног уреда Доњецке Народне Републике у Верони, о чему је током његових неколико посета Донбас сигурно разговарао са Цокателијем. 

RT

Аутор: Нермин Н.

Logično