FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
 

 

645188Donetsk

Доњецка Република је пре два дана добила новог премијера. На тај положај је дошао један од команданата њене армије Александар Захарченко, а Александар Бородај, који је дотад био на челу владе ДНР, постао је његов „генерални саветник“.

Захарченко се данас обратио народу Доњецке Републике, а и кијевским властима и светској јавности. Ево текста његовог обраћања:

„Доњецк је окружена снагама украјинске казнене армије и националне гарде. Међутим, јединице народних устаника су потпуно спремне за заштиту главног града наше Републике. Припадници украјинске казнене експедиције више пута су изјављивали да су опколили Доњецк, да су почели да га чисте или да су, чак, заузели неке његове делове. Само, то им никад није пошло за руком.

Влада Доњецке Републике и сада је сигурна у победу.

Окружени град се суочава са хуманитарном катастрофом. Од бомбардовања гину мирни грађани. Дође ли до јуриша на град – број жртава биће вишеструко већи.

Хуманитарних коридора уопште нема. У Доњецк се не могу довести ни лекови за грађане. Понестају намирнице. Због блокаде и бомбардовања – немогуће је поправљати разорену комуналну инфраструктуру. Град веома лоше стоји и ца снабдевањем водом и струјом.

Надамо се да ће међународна заједница утицати на крвожедне кијевске власти и да Доњецк неће поновити судбину Стаљинграда.

Ми смо спремни за прекид ватре да се хуманитарна катастрофа у Донбасу не би још проширила.

Међутим, ако агресија украјинске армије буде настављена – наши народни добровољци ће се борити при сваком односу снага и у свим условима. Нека Кијев не губи из вида чиме се за нацисте завршио Стаљинград јер је две године касније био заузет Берлин.

Доњецк ће се сада претворити у јединствени војни логор.

Нећемо дозволити да нацисти дивљају и праве насиље у Доњецку. Борба ће се водити за сваку улицу, за сваку кућу, за сваки метар наше земље!

Непријатеље ће бити одбачен.

Ми ћемо одбранити своје право на слободу и независност!

Становници Доњецка подржавају нашу одлучност у борби са окупаторима!

Ми ћемо победити!“

fakti