FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Према најновијим вестима у последљим злочиначким акцијама кијевске хунте у Мауриупољу, погинуо је велики број ненаоружаних цивила. Присталице федерализације Украјине тврде да је у специјалној операцији украјинске војске у Мариупољу током последња два дана погинуло, према различитим изворима, од 40 до 100 људи. Заменик руководиоца народне самоодбране Мирослав Руденко рекао је за РИА Новости, да је 9. маја Национална гарда напала градско одељење полиције. "Та полиција, која није прешла на страну хунте, која није пуцала у народ, на њу су практично пуцали. И на људе, који су стајали, штитили то одељење, односно грађане, и на њих су пуцали", рекао је он. Према речима Руденка, током специјалне операције у петак, животе је изгубило скоро 40 људи, припадника милиције и цивила.

Један од координатора Централне бирачке комисије самопроглашене Доњецке Народне Републике Сергеј Бешуља рекао је да је број жртава већи. "У борбеним дејствима у Мариупољу јуче и данас убијено је 99 људи,а 119 тешко рањено и они се налазе у болницама", рекао је он. Погледајте овде снимак на коме се јасно види да украјинске снаге, састављене пре свега од добровољаца који су припадници фашистичког Десног Сектора, пуцају у ненаоружане цивиле, који су се окупили да прославе Дан Победе:

После најновијих злочина украјинске хунте у Одеси и у Маурипољу, све су мање шансе да дође до компромиса две стране, а све веће да се украјинска криза претвори у крвав, дуготрајни грађански рат, сличан ономе у бившој Југославији.