FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Украјински граничари су званични oрган који посебно подржава власт у Кијеву . Заиста , после "наранџасте револуције ", председник Јушченко је планирао да искористи своју границу са Русијом , према смерницама разрађеним од стране Европске уније и Сједињених Америчких Држава са циљем  да је претвори у прву линију НАТО .

Волтер Мрежа | Москва ( Русија ) | 30. април 2014

Раније овог месеца службеници граничне страже Украјине " значајно су ограничили " улазак одраслих мушкараца из Русије. Не изненађује, ово кршење људских права је готово незапажено од стране међународних организација за људкс права . Гето - стил сегрегација у 21. веку јетужна реалност на територији хаоса и насиља , раније познат као  Република Украјина .
Према украјинском Државне граничне службе гарде , Украјина је донела  забрану уласка на њену територију за свих руских мушкараца старости између 16 и 60-  Ова забрана обухвата и појединце из Русије, Крима и града Севастопољ ( Мушкарци старости 16-60 и жене старости 20-35 ) .
Насловна страна  « Правилника за војно особље у Украјинској Државној граничној служби »  са логотипима ЕУ и Стејт департмента
" Ова одлука представља агонију садашње власти ", рекао је у интервјуу за РИА Новости др Александра Страканов , директор Института за руски језик , историју и културу , наLyndon State College (Вермонт , САД ) . " То је таколоша процена , такво лоше размишљање . Ја не верујем да самопроглашена влада у Кијеву разуме шта ради. "

Државна гранична служба Украјина уводи  такозване "  активности филтрације и верификације" у неуспелом покушају да " казни " антифашистичке активисте народног устанка у Новороссии . Према непотврђеним извештајима локалних медија , привремене власти у Кијеву су такође почели изградњу великих објеката за затворенике у централним регионима земље . Ови затвори су наводно да би се користили као концентрационе логоре за побуњенике , опозиционие лидере и дисиденате током наредне операције против побуњеника , најавио је ратни командант  хунте Турчинов . Није ни чудо , многи људи у Доњецку , Дњепропетровску и  Харкову осећају се увређеним и изданим од стране радикалних националиста у Кијеву .

Политичка радикализација Украјинске Државне граничне службе почела је 2004 током председништва  Виктора Јушченка. Ревидирани верзија званичног « Правилника за војно особље у Украјинске Државне граничнеслужбе » штампан је за новац пореских обвезника  САД  и Европске уније , као део пројекта ХУРЕМАС2 управљања персоналом .
Зашто је овај документ толико важан ? Она садржи основне смернице за све војно особље украјинске Државне граничне службе. Основни приручник је коначно одобрен од стране председника Јушченка  посебном одлуком № 1115/2009 од 29. децембра 2009 .
Разумно је  да се претпостави да су стручњаци у америчком Стејт департменту и званичници Европске уније надгледали документ који финансирају . Према бившем  америчком  амбасадору у Украјини Џон Е. Хербст,Стејт департмент је дао најмање $ 425 000 на првом ХУРЕМАС пројекту од 2006 до 2008.  Бивши шеф Делегације ЕУ у  Украјини Иан Тиндалл Боаг обећао је до 4 милиона € средстава до 2008 . ХУРЕМАС2 финансијски детаљи су још увек необјављени али завршетак пројекта је планиран у 2015 . ГраничнеслужбеПољске и Мађарске се помињу као млађи партнери који би могли помоћи да се Украјинска  државна гранична служба доведе у склад са законодавством ЕУ и НАТО процедурама .

Крајњи циљ ХУРЕМАС2 може бити да се Украјинска Државне гранична служба трансформише у инструмент одвраћања на ивици циљане сфере утицаја НАТО. Један од главних лобиста за ХУРЕМАС2 пројекта бионачелник Државне граничне службе Украјине Микола Литвин ,  Јушченков  штићеника , који је завршио војну курс на Универзитету Харвард ( 1997 ) .Иронично , захваљујући свеобухватној " техничку помоћ " од стране партнера САД и ЕУ , Украјина највероватније неће имати границе да чува до 2015 .

Насловна страна  « Правилника за војно особље у Украјинској Државној граничној служби »  са логотипима ЕУ и Стејт департмента

извор
http://www.voltairenet.org/article183557.html

.........

Допуна 05.05.2014

13:31 Украјина затворила границе  Власти Украјине су одлучиле да привремено затворе граничне прелазе, пише на сајту украјинске владе.„Министарству спољних послова је наложено да обавести дипломатска представништва страних држава у Украјини и дипломатска и конзуларна представништва Украјине о привременом затварању граничних прелаза“, – стоји у саопштењу.

http://srbin.info/ 

........

Размислимо колико „обучених“ и „стандардизованих“ има по државним органима Србије, да ли ће они бити обухваћени „рационализацијом“  и  у чијем интересу ће радити у случају „ванредних“ догађаја.