FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Odesa masacre

Драги пријатељи,  јуче су у Одеси, граду који је познат по својим плажама и најлепшим женама на свету, брутално запаљени људи који су тражили слободу, правду и право да одлучују о својој судбини. Они су сматрали да демократија значи да свачији глас може да се чује и да су сви гласови подједнако уважавани, али су неки од њих ту своју заблуду платили главом. У данашњем глобалистичком свету гвоздена завеса замењена је информативном завесом лажи, по којој су ови страдалници и мученици, како рече Карл Билт, криминалци и хулигани, и они су чак и после своје стравичне смрти, за све криви. Америка и ЕУ наравно ни за шта нису криви. То што су финансирали пуч у Кијеву са пет милијарди долара, довели на власт фашисте и подстрекивали их на насиље, то је демократија. А када обесправљени  и од ове фашистичке власти угњетавани грађани истока Украјине траже своја права, они су милитанти и криминалци.

Моје мисли су данас са родитељима који су изгубили, или стрепе за своју децу у Славјанску, Краматорску и Одеси. Ово што се тамо дешава подсећа на почетак распада Југославије и у мени истовремено изазива и тугу и бес. Тугу јер наша браћа у Украјини, ни криви ни дужни, пролазе кроз голготу кроз коју смо ми пролазили и још увек пролазимо. Бес због немоћи да се крвопијама којe се хране нашом патњом једном за свагда стане на пут. Зло је уједињено, док смо ми разједињени. Зло је јако, док смо ми слаби. Зло нам каже да ће нас поштедети, ако будемо мирни, послушни и ако се злу не будемо противили. Али зло лаже: прво су нас поделили и отуђили једне од других, а сада нас тамане, полако али сигурно, једног по једног.


Да би променили овај накарадни свет, морамо да кренемо изнутра, од себе према свету. Помолите се,  пољубите своју децу, будите благи према својим укућанима, помозите својим комшијама. Само заједно, и са љубављу, можемо да се одупремо и да направимо бољи свет за нашу децу. Борба неће бити лака, и вероватно ће пре него што буде боље, бити много горе, али ја не сумњам да је ово почетак краја злу које је обележило животе наше генерације. Светлост долази изнутра, и са Истока.

Нека је вечна слава мученицима који јуче у Украјини положише своје животе у борби за правду и истину.