FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

ПРЕДСЕДНИК ЛНР ОБЈАВИО ДА СУ УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ

НА НЕКИМ ФРОНТОВИМА ОДБАЧЕНЕ ОД ЛУГАНСКА

        У БОРБАМА против казнене експедиције кијевске хунте устаници масовно демонстрирају јунаштво које подсећа на подвиге совјетских војника у Великом отаџбинском рату.

        Александар Скрјабин, 55-годишњи козак из Краснодона у борби код граничног прелаза Изварино разнео је себе испод тенка, како би зауставио надирање украјинских снага.

        Александар Скрјабин је био рудар-монтер у Таловском руднику.

        Он је приликом одбијања напада, спасавајући своје рањене другове на које је ишао украјински тенк да их прегази, узео свежањ граната и са њима се бацио под тенк. Погинуо је као херој, иза овог рудара-устаника остале су жена и две кћерке.

        Сведок подвига Александра Скрјабина је његов пријатељ Ј.В, који је у истој борби рањен у ногу:

 „То је Александар Скрјабин! Мој пријатељ и брат! Знамо се из детињства. Ишли смо у исти разред. Служили смо војску у исто време. Оженили смо се практично у исто време - деца нам иду у исти разред. Он је служио у унутрашњој војсци (жандармерија), ја у Ваздушно-десантним снагама. Оженили смо се. Живели смо, дружили се, подизали децу (постали кумови) и ето... рат. На моје очи је Сашка скочио под украјински тенк и отишао као херој, да би нас спасио! Не знам шта да кажем његовој жени и кћеркама... Не знам... Никад не бих помислио да је Сашка способан да уради нешто такво. Он је херој! ПРАВИ ХЕРОЈ!!! Ускоро би напунио 55 година.

        Била је битка код Изварина. Сашка се бацио под тенк с речима: „И ви ћете са мном!“ Нико од наших није то очекивао. Знаш, срамота ме је што ја живим, а Сашке више нема. Осветићу га, макар погинуо. Нема га више. Опрости - тешко ми је. Таква смрт је највећи подвиг!!! Ми сада идемо у напад са речима: Устај, огромна земљо“.

        Изварино је гранични прелаз између Луганске републике и Русије.

        Захваљујући борцима попут Александра Скрјабина, председник Луганске републике Валериј Болотов могао је да данас саопшти: „Армија ЛНР присилила је украјинске да одступе од Луганска. Линија фротна се изменила у нашу корист“.

        Болотов је још подвукао: „Одбрана наше републике је ојачала. Сада смо у прилици да зауставимо непријатеља јер имамо и оклопну технику и артиљерију. Имамо и вишецевне ракетне бацаче Град, хаубице и ПВО-системе“.

fakti.org