FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

       

 

На фотографији видимо украјинског генерала како клечећи дарује сабљу бившем амбасадору САД у Украјини Џону Тефту.

 

Познати украјински новинар Владимир Скачко, главни уредник часописа “Кијевски телеграф”, овако je прокоментарисао фотографије које су се појавиле на социјалним мрежама, на којима украјински генерал, клекнувши на колена, дарује сабљу бившем амбасадору САД у Украјини Џону Тефту.

 - Добро јутро, господо! Схватам - окрутно, али од тога треба почињати свако јутро у заузетој и униженој земљи. Украјински генерал је клекнуо на колена пред амбасадором САД и поклања му сабљу. Оружјем су награђивали и уручивали га атамани и генерали, природно, онима који су по рангу нижи од њих. Према томе, управо они су били дужни да клекну на колено, примајући поклон као награду.

Да ли можете замислити да генерал уручује наградну сабљу за храброст поручнику и притом сам генерал пада на колено, а поручник стоји…

Апсурдно! И више од тога! Са колена лично оружје победнику уручује побеђени. Ово је обично стандардна пракса приликом капитулација и у Средњем веку и у  Новом добу…

Предивна илустрација покорности украјинских политичара.

Погледајте на тај снимак, каква срамота, но он одлично демонстрира покорност Украјине пред Западом.

Чврстина коју Кијев испољава приликом преговорања са Москвом, очигледно није присутна приликом дијалога са Западом. Интернет је облетела фотографија на којој високи украјински чин, клекнувши на колена, уручује сабљу бившем амбасадору САД Џону Тефту. Идеја је, као, Американца примају у козаке. Међутим, по уобичајеном ритуалу, на колена је требало да клекне Тафт и њега су још пар пута требали ударити по плећима у знак покорности новајлије задрузи. Тако су, на пример, козаци својевремено примили моћног кнеза Григорија Потемкина. Но, у случају са Американцем, све је изгледало управо као средњевековни ритуал капитулације.

srb.fondsk.ru