FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Разбијање СФРЈ и агресија на СРЈ показали су целом свету да је НАТО од одбрамбеног савеза постао агресивна војна машинерија. Међутим рат против српског народа био је само први корак у стратегији Алијансе која је из године у годину била све ближе границама Русије. Недавни пуч у Кијеву и крвопролиће које су уз подршку Запада изазвале нове украјинске власти, послужили су стратезима НАТО-а да додатно ојачају своје војне ефективе близу руске територије. Уколико би неко погледао карту света и ширење Северноатлантског савеза од уједињења Немачке до данас, не би могао да не примети сличност са походом нациста на СССР. Овај утисак је још снажнији уколико знамо да су високи официри Адолфа Хитлера учествовали у стварању западног војног савеза и доношењу његових најважнијих стратегија.

 

                               

Немачки генерал Рајнхард Гелен био је задужен за Русију у врховном штабу Адолфа Хитлера. Он је организовао бројне обавештајне операције у Источној Европи и СССР-у. Био је саветник у пројектима истребљења Јевреја и Словена. Пред крај Другог светског рата Гелен је тајно пребачен у САД где га је чекало важно место у америчкој обавештајној служби. Покровитељ Гелена био је лично директор ЦИА Ален Далс. Постављен је на чело одељења ЦИА за Русију па је тако наставио да ради посао који је започео код Хитлера. Американци су га затим послали у Немачку где је постао шеф њима потчињене немачке обавештајне службе - БНД. Рајнхард Гелен је само променио униформу а основни задатак му је и даље био уништење СССР-а. Генерал Адолф Хојзингер који је учествовао у нападу на Југославију у Другом светском рату постао је председавајући Војног комитета НАТО у Вашингтону. Рајнхард Гелен је већем броју својих блиских сарадника – нациста обезбедио посао у Главном штабу НАТО у Европи. Нацистички генерал Ханс Шпајдел, за кога се сумња да је био умешан у атентат на краља Александра, био је начелник штаба Петог армијског корпуса на источном фронту, а затим начелник штаба Ромелове групе армија Б у Француској. После рата је успоставио тесне везе с Конрадом Аденауером и имао водећу улогу у обнављању Бундесвера. У априлу 1957. постављен је за команданта AFCENT-а - копнених снага НАТО у централној Европи. Нацисти су тако постали покретачка машина НАТО пакта и ЦИА. Поред тога генерал Рајнхард Гелен је својим новим послодавцима обазбедио важне податке о вођењу пропагандно – психолошког рата по угледу на Гебелсове медијске манипулације. На основу ових докумената ЦИА је створила Радио Слободну Европу који и данас шири антируску пропаганду. За ове потребе Гелен је ангажовао Др. Ебархарта Тауберта (Eberhardt Taubert) који је за време Другог светског рата био једна од главних полуга Хитлерове антисемитске пропаганде. Тауберт је правио филмове у којима су сатанизовани Јевреји и био је један од главних промотера закона којим је наметнута обавеза Јеврејима да носе жуте траке. Гелен га је запослио у америчкој обавештајној служни, а Тауберт је ускоро постао саветник немачког министра одбране и председавајући „Националног савеза за мир и слободу“. Нацисти су захваљујући САД постали борци за мир и слободу у Европи! Министар одбране Франц Јозеф Штраус који је такође био „бивши“ нациста, упутио је Тауберта у НАТО као саветника у Одељење за психолошко ратовање. О утицају ЦИА и БНД на водеће немачке медије и њиховој сарадњи са нацистима сведочи и следећи податак. Вилфрид фон Овен, у рату ађутант Хитлеровог министра за пропаганду Јозефа Гебелса, био је дугогодишњи дописник „Шпигла” из Јужне Америке, премда је у Немачкој покренута истрага против њега због глорификације „јунаштва армија Трећег рајха”. Вилфрид фон Овен је успео да побегне у Јужну Америку захваљујући лажним исправама које му је обезбедио БНД.

Међутим поред прикупљања информација и психолошко - пропагандног деловања Рајнхард Гелен је подучио НАТО и како да организује терористичку мрежу. Његова нацистичка организација „Nieue World Ordnung“ (Нови светски поредак) била је основ за овај пројекат. Данијел Ганзер, професор савремене историје на Универзитету у Базелу, објавио је књигу под насловом „Тајне НАТО армије“ у којој објашњава како је Северноатлантски савез изградио терористичку мрежу широм Европе. Ганзер наводи да су паравојне формације створене у целој Западној Европи: Француској, Белгији, Холандији, Норвешкој, Данској, Шведској, Фиинској, Шпанији, Португалу, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Луксембургу, Грчкој и Турској. Припадник једне од тих група која је носила назив веома сличан Геленовој организацији, Винћенцо Винцигера члан „Ordine nuovo“ признао је пред италијанским судом да је за потребе НАТО изводио терористичке нападе.

Није тајна да су везе САД и нациста успостављене још пре Другог светског рата. Велике америчке корпорације су подржале долазак Хитлера на власт. Примера ради амерички гигант „Стандард оил“ је имао одличну сарадњу са немачким „ИГ Фарбеном“ који је за нацисте производио „Циклон Б“ - отров коришћен за убијање људи у гасним коморама. „Стандард оил“ је помогао „ИГ Фарбену“ да освоји технологију хидрогенизације – конверзије угља у нафту што је Хитлеру омогућило да покрене своју ратну машину и започне рат.

Ноам Чомски је узбуркао духове на Западу када је изјавио да САД и Енглеска нису смеле да подржавају Хитлера. Чомски је објаснио да су Вашингтон и Лондон након победе Црвене армије у Стаљинграду, почели да помажу нацисте како би зауставили руско напредовање. Да тога није било велики број конц-логора би много раније био ослобођен а њихови затвореници спасени. Познати амерички професор је додао да је тај потез био ужасан али да није дошао као изненађење. Наиме, у САД су још 1930. године сматрали фашизам добрим. Тако је председник Рузвелт био велики поштовалац Мусолинија док је америчко министарство спољних послова 1937. године закључило како је Хитлер умерени политичар. Самнер Велс главни саветних америчког председника је на конференцији у Минхену узвикнуо: „Ми заиста можемо да сарађујемо са Хитлером. Он је добар момак.“ Након ових речи амерички и британски привредници су још више улагали у Немачку. 

После свега, никог не би требало да чуди што је једна од највећих војних база у САД изграђена у облику кукастог крста. Морнаричка база Војске САД у Коронаду недалеко од Сан Дијега у којој се налази позната специјална јединица SEAL „морнаричке фоке“ изграђена шездесетих година прошлог века, пројектована је тако да из птичије перспективе изгледа у потпуности као познати нацистички симбол. Након жалби грађана и независних новинара започело се са њеном преправком. Показало се да је лакше изменити изглед зграде него променити идеологију Војске САД јер су се амерички маринци (снајперисти) у Авганистану 2010. године сликали са обележјима нацистичких СС дивизија. Такође савезници НАТО пакта широм света користе нацистичка обележја. То је била пракса хрватских (Туђманових) формација у рату против Срба. Исто се данас дешава у Украјини где украјински нацисти из партије „Свобода“ носе нацистичке (рунске) ознаке у свом рату против руског народа.

Нацистички злочинци нису само инспирација младим генерацијама америчких војника и савезника Вашингтона у његовом Походу на Исток, они су градивно ткиво и стратези НАТО пакта, америчке обавештајне службе и моћних западних медија. Својом сарадњом са нацистима САД и Северноатлантски савез су им пружили прилику за „други“ незаслужени живот и отворили им пут да Запад обликују према својој изопаченој идеологији.

 

srb.fondsk.ru