FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

вп

 

Руски председник Влдимир Путин оптужио је Запад да игнорише интересе Русије у Украјини,посебно остављањем могућности да Украјина једног дана уђе у НАТО.

 

"Где су гаранције да после насилне смене власти, Украјина сутра неће завршити у НАТО-у", рекао је Путин новинарима светских новинских агенција на маргинама економског форума у Санкт Петербургу.

"Чујемо само један одговор, као на плочи: Сваки народ има право да одреди свој безбедносни систем у којем жели да живи и то се вас не тиче", рекао је руски председник.

Путин је рекао да не верује да ће нови Хладни рат са САД почети због Украјине, али је нагласио да Русија нема намеру да игра споредну улогу у светским питањима.

"Ако је главни бонус што Русија може добити то да седи у соби и слуша шта други људи говоре, то није улога на коју Русија може пристати", рекао је Путин.

Он је рекао да је Москва увек узима у обзир интересе својих партнера и додао да "постоје неке линије које се не могу прећи и та линија су Украјина и Крим".

Када је Русија анектирала Крим у марту, Путин је рекао да је та одлука донесена делом због потребе да се спрече да бродови НАТО имају базу на том црноморском полуострву.

 

Вести онлајн