FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Александар Вучић(Пр)осудите сами

Лудак из нашег сокака

Милован Бркић

Билтен Господара Србије - дневни лист Информер, на насловној страни, 7. априла, најављује наводни тајни план америчких моћника насловљеним са "Бивши шеф ЦИА руши Вучића!". Вучић је крив, наводи се у поднаслову, јер је много јак, а Запад се плаши да ће се сувише приближити Русији. А реч је о Дејвиду Петреусу, бившем директору ЦИА-а, који је због секси скандала 2012. године дао оставку на ову функцију, али је сада директор Телевизије Н 1, која није добила у Србији ни националну фреквенцију.

Покушао сам да израчунам колико је на Вучића, преко Информера, најављено атентата, мучења, ликвидација, завера тајкуна који мрзе вођу СНС-а, колико група у полицији га прислушкује, уходи, хоће да га смакне...Нисам имао снаге да бројим до краја.

И пре него што је изабран за првог потпредседника Владе Србије, Вучић је одлетео у Стејт департмент да тражи пуну подршку за своје учешће у власти. Лепо су га испратили, али га је Информер и даље најављивао као јаког америчког, потом енглеског, а затим немачког "играча".

И када је шватио  да је и од америчких званичника, и Енглеза и Меркелове добио.....да избије очи, Вучић се обратио народу, тражећи за своје реформе пун мандат! Заузврат, све је обећавао. Инвестиције, инвестиције...Сигурни су му били  само Арапи, из Емирата, који нам још скидају гаће, те масовно запошљавање, наравно, све то уз болне резове, не објашњавајући шта под тим подразумева.

Али, ето, док мудри Вучић формира Владу, у којој ће најмање министара бити из СНС-а, он се излану и рече нам да од његове владе не треба очекивати чуда, поручујући да од сада можемо очекивати само рад, ред и дисциплину! Да, то је омиљена порука коју је Хитлер слао окупираним народима, а много се свидела и Пицоустом Аци.

И већ замишљам концентрационе логоре у којој мали СНС-овци командују: краћи корак, држи одстојање, потиљак, скрени десно, трчећим кораком ка казану. Аца гледа са трибина, мртав озбиљан.

Шта рећи овом лудаку, а да то допре до његовог мозга?

Чиме нам он то прети?

Зар полицијом, на чијем је челу још Милорад Вељовић, коме су оба сина наркомани, који је од тајкуна, које треба да хапси узео десет станова и неколико кућа? Полицијом која нема униформе, која има по 300 евра месечне плате? Војском која нема војнике, већ Генералштаб? Обавештајним службама, које немају челне људе?

 Ни ВБА, ни ВОА немају директора, а оперативни директор БИА је дао оставку. Сигуран сам да Вучић тврдо верује да ће његова љубав Миодраг Ракић све то поправити, да када га поставио на неко важно место, сви ћемо да пред њим паднемо ничице. Пред скотом који је већи лудак од Вучића, а и теже је болестан. Одстранили су му простату, оба тестиса, део плућног крила, али Ракић иде  даље.

Време је да признам: у Вучићевом кабинету, према информацијама које имам, биће и способних, и професији посвећених људи. Верујем да би они, без Вучићеве потребе да изиграва Господара, могли допринети да се уведе реда у здравству, у пољопривреди, економији...

Сваким даном нас Александар Вучић и његова пропагандна машинерија, изнова изненаде неподношљивом лакоћом лупетања, обећавања и претњама.

Можда ћемо, већ 1. маја, уместо првомајског уранка имати прву првомајску рацију, којом ће Вучић напунити стадионе, јер нам је и фудбал отишао дођавола, и стадиони му могу послужити да оствари своје обећање - рад, ред и дисциплина.

Извор: Таблоид