FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Драги и поштовани пријатељи из Европске уније, безгранично смо захвални (јер и не знамо своје границе) на позитивној оцени, коју сте нам недавно великодушно уручили. Не замерите што нисмо махали репом од среће, јер ових предизборних дана не знамо где нам је глава, а где реп. Још више вам хвала на новим препрекама, које сте нам поставили, јер нам је испод части да без великог труда уђемо у ваше друштво, као што су то учинили неки наши суседи.

 

 

Знамо ми да нас ви не мрзите, јер да нас мрзите, одавно бисте нас примили у ЕУ. Такође смо вам захвални на оном бомбардовању, које је било искључиво за наше добро. Жалимо само што нисмо у стању да на добро узвратимо добрим.

 

Ма нисмо заборавили, таман посла, све оне братске, речи, поруке и залагања за нас Србе – набројаћу само неке да не претерујем:

 

Ове речи промовисаног „свеца“ Папе Јована Павла другог не смемо да заборавимо и примамо их као очинске:

 

·     „Требало би да бомбардујете Србе“.(Папа Јован Павле Други - Речи упућене председнику Клинтону током јавног појављивања у Денверу)

 

Али такодје и ове изјаве о Србима:

 

·     „Срби су народ без закона и без вере. То је народ разбојника и терориста“. (Изјава Жака Ширака, председника Француске, за ручком, јуна 1995. поводом састанка Шефова влада држава чланица ЕУ)

 

·     „Што се Срба тиче. То је данас један болестан народ“. (Генерал Жак Кот, бивши командант УНПРОФОР-а у Босни и Херцеговини, Војни месечник Дифенс национал, јун 1997, Париз)

 

·     „Србе треба бацити на колена“. (Клаус Кинкел, немачки министар иностраних послова, изјава 27. маја 1992)

 

·     „Срби су злочиначки дупеглавци“. (Ричард Холбрук, Клинтонов емисар у Југославији. Њујоркер, 6. новембар 1995).

 

·     „Зауставите Србе. Одмах. Заувек“. (Маргарет Тачер, бивча премијерка Велике Британије. „Тхе Неw Yорк Тимес:, 4. мај 1994)

 

·     „Хрватска не жели да у њој живе људи који припадају другом народу“. (Босиљка Мишетић, потпредседница хрватске владе, на пресс-конференцији, коловоз 1995)

 

·     „Срби су дводимензионалан народ са тежњом ка простаклуку. Животиње користе своје ресурсе знатно сређеније него ови наопаки створови, чија припадност људској раси је у великом закашњењу“. (Сер Питер Јустинов, глумац, амбасадор УНЕСЦО, Тхе Еуропеан:, 10. јун 1993)

 

·     „Нека се Срби подаве у сопственом смраду“. (Хелмут Кол, немачки канцелар, почетком 1998)

 

·     „Водићемо против Срба рат - дипломатски, економски, политички, пропагандни и психолошки“. (Џејмс Бејкер, државни секретар САД, на америчкој ТВ, јун 1992)

 

·     „Ово је борба између добра и зла, а НАТО неће дозволити да зло надвлада“. (Вилијам Коен, амерички државни секретар за одбрану, пролеће 1999)

 

·     „Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“. (Тони Блер, британски премијер, током НАТО агресије на Србију 1999)

 

·     „НАТО-разсрбљива“ (ДЕСЕРБИЗАТОР)“ (расистичка антисрпска реклама за спреј који уништава гамад. Канал + француске ТВ, емисија „Хоризонти“, април 1999)

 

·     „Србе треба спокојно бомбардовати, јер ће све брзо заборавити“. (Џејмс Шеј, портпарол НАТО, марта 1999)

 

Па ја ово и пишем, и дубоко се захваљујем да Срби случајно не забораве како су нас браћа и пријатељи ословљавали, помагали и захтевали да се све предузме, за наше добро. То се не сме заборавити, и тога увек морамо бити свесни.

 

Хвала вам и на препоруци да променимо онај закон о реституцији, што ћемо учинити без оклевања, па макар морали да Мађарима вратимо Војводину, Хрватима Земун, а Црногорцима Дедиње. То ће се, верујемо, показати делотворним, јер нас искуство са Косовом подсећа на то да путујемо без сувишног баласта ка Европској Унији. Тако растерећни, пашћемо вам у братски загрљај, као оно Авељ брату Каину.

 

Кад смо већ код братске љубави, не брините да неког другог више волимо. Волимо ми вас и Америку - мајке нам Русије.

 

Не замерите због изостанка параде поноса, јер у свом примитивизму ми још увек користимо ону ствар како је Бог рекао и заосталу везу мушко-женско. Али, како ствари стоје, доћи ће и нама из Какња у Зеницу.

 

Хвала вам што и даље верујете да смо чврсто опредељни за ЕУ, пред чијим ћемо вратима дреждати, ако треба, и целу вечност. И ни дан дуже.

 

Неискрено ваши Срби

 

П.С.

 

Користимо прилику да вас упозоримо на опасност која вреба: кад будете примили све наше бивше републике у Европску унију, растурићемо је као Југославију.

 

Драгутин Минић Карло

http://www.srpskapolitika.com