FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

"Требало је направити Велику Србију, а не труле компромисе. А направили смо велику, највећу грешку, која се зове Југославија, закључио је председник Републике Српске Милорад Додик набрајајући све ''српске'' грешке почињене након Првог свјетског рата.

Милорад Додик је закључио да Срби од 1914. до данас нису пуно напредовали, јер превише верују странцима а са њима треба, тврди, бити опрезан. Додао је, пишу медији у Србији, како је у Првом светском рату пало много српских жртава, али да странци за то "превише не маре".

- Срби нису хтели да иду из БиХ, али су нас протерали и дали нам Српску с циљем да ту територију накнадно потпуно деградирају, али неће им то проћи. Срби никада и ни по коју цену неће дати Српску, поручио је Додик.

- Баш њих брига за наше жртве, они гледају искључиво своје интересе. Зато мислим да морамо водити више рачуна у односу са њима и бити опрезнији, додао је Додик и оценио да је Бањалука данас више Србија, него што ће Приштина икад бити део некакве Албаније те да не мисли метафорично кад каже да је РС увек била Србија.

- Срби нису хтели ићи из БиХ, али су нас протерали и дали нам Српску с циљем да ту територију накнадно потпуно деградирају, али неће им то проћи. Срби никада и ни по коју цену неће дати Српску, поручио је Додик и појаснио да међународни фактори на све начине покушавају да уруше српски идентитет и право на државу.

- То раде преко Косова, БиХ, Хрватске и Црне Горе... Сви они имали су право да се отцепе од Србије, али када су то хтели Срби, уследило им је НАТО бомбардовање, закључио је председник РС-а.

 

Вести онлајн