FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Вучић се боји полиције јер зна да једино они поседују моћ да сруше његову сумануту власт. Хаос који би полиција могла да изазове у држави довео би до пада великог вође. Зашто баш полиција? Полиција је једини и последњи инструмент моћи у овој држави. Непослушност полиције довела би до пада власти. Зна то Вучић јако добро јер јер гледао како је пао Слободан Милошевић.

                    

 

Представници Социјално полицијског фронта проследили су министру унутрашњих послова, Небојши Стефановићу, писмо у којем захтевају боље услове за полицију.

Међутим, влада Александра Вучића (читај: само Александар Вучић) те захтеве је схватила као претњу за државу и представнике СПФ-а ократактерисала као криминалце који спремају државни удар.

Шта су ови људи тражили па су заслужили да буду окарактерисани као криминалци који спремају државни удар?

Представници СПФ су навели да су њихови захтеви исти већ годинама, али да се до сада нису испуњавали. Они траже исплату од 10.000 динара по сваком запосленом, наплату трошкова доласка на посао која им нису исплаћени у последњих девет месеци, као и обезбеђивање униформи.

Шта? Полиција преко захтева за нове униформе спрема дрћавни удар? Таква мисао би могла да падне на памет само шизофреном Вучићу.

Држава која не може да обуче своју полицију није држава!

- Наши захтеви су легитимни и препознатљиви. Јавност зна да ми не купујемо, већ шијемо униформе, да полиција иде гола и боса на улици, а паре су обезбеђене, па где су паре – упитао је председник Синдиката спрске полиције Глишо Видовић.

Како се неко усуђује да 30.000 полицијаца назива криминалном групом која би да руше државу?

- Уместо одговора и позива на састанак, доживели смо прави шок где су у медијима освануло да неколицина људи жели да изазове државни удар. Ми нисмо неколицина људи него људи који представљају 30.000 чланова – рекао је председник Независног синдиката полиције Веселин Николић за Блиц.

Представници полицијских синдиката изјављују да не спремају државни удар. Међутим, да полиција мало озбиљније сагледа њихову улогу у друштву, схватили би да они могу бити ти који ће донети корените промене у Србији.

Сви знамо како је прошао Слободан Милошевић када су му безбедносне снаге одбиле послушност. Тада је полиција била иницијатор и индиректни вођа промена. Подржавали су народ против паразитског система. Ништа не би било од револуције 5. октобра да се полиција није прикључила.

Вучић зна јако добро да једино полиција има моћ да промени паразитски систем у којем живимо и тога се плаши. Полиција је извршна власт, а не Влада Србије, јер једино полиција има праву моћ у овој држави.

Полиција мора да схвати да су они власт и да би влада требало њих да слуша и да не дозвољавају да их политичари понижавају. Држава ће опстати без политичара, али неће опстати без полиције.

www.teleprompter.rs