FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

БЕОГРАД – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин оценио је, поводом оптужби на рачун Владе Србије да је током ванредне ситуације спроводила медијску цензуру, да великим силама не одговара премијер Србије који има подршку 50 одсто гласача.

„Ја нисам члан СНС-а и могу да кажем неке ствари које председник Владе не би требало да каже. Неће велике силе председника владе Србије који има подршку 50 одсто гласача”, казао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Он је поновио да цензуре није било и да су оптужбе неутемељене.

„Не знам да ли ћемо о питању цензуре разговарати на наредној седници Владе али знам да је премијер пет-шест пута питао представнике ОЕБС-а шта је то цензурисано током ванредне ситуације, коме је то било онемогућено да говори чак и неистине? Одговор са друге стране је било ћутање”, казао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Он је рекао да би ОЕБС морао да каже где је то Влада Србије погрешила и над ким је вршила цензуру.

„Прво човека оптужите па он остане сам, људи почињу да се склањају од њега, затим његов син постане насилник, који се туче по сплавовима, и све то да би он (Вучић) схватио да је боље да остане сам и да не комуницира са својом породицом, партијом и пријатељима јер сви који су у његовој близини страдају. Тако се то ради”, рекао је Вулин за РТС.

Према његовим речима, Србија заслужује да Влада испољи јединство по питању оптужби за цензуру.

„Сајт Канцеларије за Косово и Метохију је рушен пар пута па нико из ОЕБС-а није реаговао. Где је био амбасадор ЕУ кад су премијера прогласили убицом беба. Волео бих да о томе разговарамо у Влади и апелујем на остале министре да кажу истину и да се не плаше да ће их неко прогласити полтронима и улизицама”, рекао је министар.

 

БетаПолитика