FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Слободан Антонић 

Премда у протестима „1 од 5 милиона“ учествују и суверенистиче странке – ДвериНародна странка и Здрава Србија, ипак је утисак да, некако, тон демонстрацијама поглавито дају прозападне (атлантистичке) партије и идеологије.

Add a comment

 

Слободан Рељић

Какав говор је одржао наш министар иностраних послова у Савету безбедности ОУН 8. фебруара! Прецизно, документовано, говорнички уверљиво. Ред политичких квалификација, ред правних факата, ред чињеница с терена које тзв. Косово смештају у насилно измонтираног Франкештајна за кога више ни његови творци не могу да одржавају привиде нормалности. Поред светске дипломатске елите Ивица Дачић је био равноправан. Српска држава се показала као политичка творевина достојна имена држава, што не успева да демонстрира бар половина чланица светске организације.

Add a comment

 

Милош Јовановић

                       ДАНАШЊЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ДА САЧУВАЈУ ДРЖАВУ КОЈУ СУ НАСЛЕДИЛЕ

Подсећање на херојске дане покретања Српске револуције 1804. године и на жртве устаника који су положили своје животе да би Србија била слободна и обновила своју државност, као и подсећање на потоње жртве положене у њеној одбрани, обавезују и данашње генерације које су слободну државу наследиле, исту и сачувају.

Add a comment

 

Председник САД Доналд Трамп упутио је честитку председнику Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Србије. Између осталог, амерички председник поручује да док је на Београду и Приштини да постигну договор који обе стране могу да подрже, САД сматрају "да би узајамно признање требало да буде централни елемент трајне нормализације односа".

Add a comment

 

Часлав Копривица

Косовска политика на распућу – „компромис“ као замрзнути пораз

У овој ситуацији постоје само двије могућности: или пристати на заједничку албанско-западњачку уцјену, или коначно почети активно бранити државне интересе на КиМ

Add a comment